Turisti, pažljivo čitajte cjenike u Veneciji

Dodajte komentar

Svi znaju da Venecija zna biti skupa, ali je sedmoro turista iz Rima doživjelo gorko iznenađenje kada su za četiri obične kafe i tri aperitiva platili račun veći od sto eura.

Mjesto radnje bila slavna Caffe Lavena na Trgu svetog Marka, gdje je njemački kompozitor Richard Wagner, koji je umro u Veneciji 1883., svako jutra pio kavu za života u tom gradu.Turisti su četiri espressa, dva mala ‘jegera’ i jedan amaro platili 100,80 eura. Ono što ta ekipa, koja je svoj papreni račun objavila na Facebooku, nije primjetila kada je pregledala cjenik bila je ‘naknada za muziku’ od šest eura po osobi, što je ukupnom iznosu pridodalo 42 eura.

Vlasnici slavne kafane, otvorene 1750. godine, u kojoj svira kamerni orkestar dok savršeno odjeveni konobari poslužuju goste, stali su u vlastitu obranu rekavši da su sve cijene (šest eura za kafu, 10 za aperitiv, plus dodatak za glazbu) štampane u cjenovniku.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

‘Ako im se to činilo preskupo, mogli su se ustati i otići, kao što rade i drugi ljudi. Ili su mogli popiti kafu stojeći uz šank, što bi ih koštalo samo euro’.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *