Skadrani prazne rafove u Našem diskontu

Dodajte komentar

Otvaranje ,,Našeg diskonta” na Zabjelu, koji nudi mogućnost kupovine po vrlo povoljnim cijenama, ne samo da je dobro došlo građanima Podgorice i Crne Gore, već i susjedne Albanije.

A u proteklih skoro osam mjeseci procvjetala je prekogranična trgovina, tako da nema dana kada ispred diskonta, od rane zore, ne bude makar desetak automobila sa albanskim tablicama, piše Pobjeda.

Građani Albanije, uglavnom iz mjesta koja gravitiraju Skadru, u ,,Našem diskontu” snabdijevaju se proizvodima iz programa hemije, šećerom, Nikšićkim pivom, vinom, ali i sokovima i drugim artiklima koji su na „akciji”. Posebno prolaze proizvodi trgovačke marke ,,dobro“, prenosi portal Cdm.

Mušterije diskonta nijesu i jedine iz susjedne zemlje koji redovno dolaze u nabavku u Crnu Goru. Svakog vikenda grupe njihovih zemljaka dolaze u šoping u Delta siti. Da prekogranične trgovine sa Albanijom ima i u suprotnom smjeru, pokazuju i informacije da ima Podgoričana koji u nabavku garderobe idu u Skadar ili Drač.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prelazak granice na Božaju, ovim kupcima iz Albanije ne komplikuje trgovinu.

Dovoljan im je samo fiskalni blok koji dokazuje da su proizvode legalno nabavili u nekoj od crnogorskih trgovina i da su platili PDv za nju. obzirom da vrijednost robe, po putniku, kojih obično ima više, nije veća od 50 do 60 eura, računa se da je kupljena za ličnu upotrebu.

Šef ,,Našeg diskonta“ Jasmin Pepić kazo je da su kupci iz Albanije počeli da trguju od samog otvaranja objekta, prije osam mjeseci i da osim hemije uzimaju Nikšićko pivo, vino, sokove na akciji, ali i ostale proizvode iz oblasti prehrane marke ,,dobro“.

„Dešava se, kada imamo neku jako povoljnu akciju, da dođu i popodne, jer ih informišu oni koji su bili u jutarnjim satima“, kaže Pepić, koji je, kako kaže, robu iz Volija registrovao u prodavnicama, ali i na trotoarima, prilikom nedavnog putovanja u Albaniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *