Zaposleni pod uticajem alkohola su srećniji i efikasniji?

Dodajte komentar

Sud u Portugalu naredio je da jedna komunalna firma ponovo vrati svog zaposlenog, nakon što su ga otpustili jer je pijan došao na posao, navodi na pitanje da li su radnici srećniji kad malo popiju?

Spomenuta firma nije imala formalnu proceduru vezanu za alkohol na radnom mjestu. Ali, sud je otišao korak dalje sugerišući da bi zapravo moglo biti koristi od pijanih radnika, piše Business.hr.

Razlog se krije u tome da radnik pod uticajem alkohola zaboravlja na svoje privatne probleme, takav radnik je najčešće srećan i zna biti vrlo efikasan. S druge strane, većina američkih kompanija ima propise te često u ugovorima stavljaju posebne napomene vezane za alkohol.

Ipak, većina se tih ugovora ne poštuje. Na primjer, uzme li zaposleni jedno pivo tokom radnog vremena, ne znači da time nužno krši pravila. Većina se kazni ni ne sprovodi, osim ako se radi o težim slučajevima.

Alkohol na radnom mjestu može biti i opasan. Niko ne želi pijanog vozača teških mašina ili da mu se neugodan miris alkohola širi kancelarijom. U svakom slučaju, ograničene količine mogu znatno pridonijeti sreći zaposlenih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *