Noćenje u Brazilu, zbog SP, sa 75 skočilo na 509 dolara

Dodajte komentar

Brazilski hotelijeri su riješili ozbiljno da zarade na svjetskom prvenstvu u fudbalu 2014 pa su cijene smještaja podigli skoro 6 puta. Zbog toga se na udaru našla FIFA koja preko svoje agencije organizuje  hotelski smještaj na svjetskim prvenstvima.

Fifa se našla u nebranom grožđu kada ju je brazilska vlada optužila da hoteli koji koje su zvanično odabrali za smještaj tokom Mundijala-višestruko podigli cijene.  Brazilske vlasti su utvrdile da su neki hoteli koji će primati goste kroz meč program koji kontroliše FIFA u danima svjetskog prvenstva podigli cijene za čak 583 procenta. Predsjednik hotelskog udruženja kaže da se ipak malo pretjeruje. 

“Niko ne ide na svjetsko prvenstvo ili OI a da nema kartu, pa ove cijene zapravo uključuju i karte za mečeve, transfere, ture, zato su toliko veće. Ova rast u cijenama se ne odnosi samo na sobe već na pune pakete.” – kazao je Alfredo Lopes, prenosi portal Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Istraživanje koje je sprovela nezavisna agencija demantuje takve tvrdnje. 22 hotela je podiglo cijene više od dva puta, a tri su podigla cijene više od tri puta. Rekorder je ipak hotel iz Salvadora u kome noćenje ovog ljeta košta 75 dolara, a idućeg, kada bude prvenstvo 509 dolara. Fifu krive i što nije predvidjela što će se dogoditi jer su brazilski hotelijeri isto uradili za vrijeme samita ujedinjenih nacija u Riu, kada je čak evropska delegacija iz protesta otkazala dolazak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *