Nije lako ni bankarima: Stažista umro od premora?

Njemački student Moric Erhart (21) koji je bio na praksi u londonskom odjeljku banke Meril Linč pronađen je mrtav u svom stanu, što je bio okidač za pokretanje istrage o eksploataciji zaposlenih u finansijskom sektoru i prenapornom radnom vremenu koje neki od njih na kraju plate svojim životima. 

Iako je za to prerano jer se još uvijek ne znaju uzroci Erhartove smrti, gnijev medija usmjeren je na poslodavce koji poput “goniča robova” tjeraju mlade da danonoćno rade pokušavajući da ostave dobar utisak i možda da osiguraju radno mjesto

Tako Gardijan piše da je Erhart početkom ljeta bio presrećan što je dobio šansu da preko raspusta odradi praksu u poznatoj američkoj banci u Sitiju, finansijskom distriktu engleske prijestonice. Kraj ljeta međutim nije dočekao.

Pred kraj prakse, 15. avgusta, pronađen je mrtav pod tušem u stanu u kojem je bio privremeno smješten.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Erhartov kolega, stažista u istoj banci, rekao je novinarima da je on bio “superstar” među studentima, jer je bio jako posvećen: “Obično radimo po 15 sati dnevno, pa i više kad zatreba. A Erhart je bio jedan od najmarljivijih stažista”.

Mediji pišu da je Erhart tri dana uzastopno radio i dan i noć, i da je u poslednje dvije nedjelje 8 dana i noći proveo na poslu.

U razgovoru sa jednim od stažista iz finansijske industrije novinari su saznali da je noćna mora stažista “Magični krug”, što je sleng za sledeću situaciju: taksijem se vraćate kući s posla u sedam ujutru a taksista vas čeka u kolima da se istuširate i presvučete da bi vas vratio u kancelariju, prenosi portal Biznis&finansije.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *