LinkedIn spustio starosnu granicu za korisnike

Dodajte komentar

Kako je juče saopšteno, društvena mreža LinkedIn će omogućiti korišćenje i osobama koje još nisu punoljetne, pa će po novim pravilima svi oni koji imaju 13 godina i više, od sad moći da budu prisutni na ovoj popularnoj mreži.

Kompanija je saopštila da njihovu mrežu trenutno koristi blizu 30 miliona studenata i diplomaca, a snižavanjem starosne dobi za buduće korisnike pokušavaju da olakšaju potencijalnim korisnicima da ranije počnu sa planiranjem njihove profesionalne karijere.

Granica za korišćenje LinkedIna je do sada bila 18 godina, a novim propisima u Americi će sada moći da ga koriste osobe koje su napunile 14 godina, dok će u Evropi ta granica biti 13 godina. Ova nova odluka na snagu stupa u Evropi 12. septembra.

LinkedIn trenutno ima blizu 240 miliona korisnika, a u kompaniji tvrde da njihov broj raste za 2 u toku jedne sekunde. Pokazalo se da su strane na LinkedInu naročito atraktivne ljudima koji traže posao, ali je kompanija svoj koncept htjela da proširi i na univerzitete, kako bi svršeni školarci mogli lakše da se odluče za koledž ili fakultet.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„U posljednjih nekoliko godina posmatrala sam moju ćerku kojoj je bilo teško da se odluči kako i gdje će nastaviti svoje obrazovanje i primjetila da i njeni prijatelji jednostavno „tumaraju u mraku“. Neki znaju šta bi voljeli da studiraju, ali ne razumiju kakvu karijeru mogu ostvariti nakon završetka školovanja. Ovaj naš potez bi trebalo da im pomogne da o tome pronađu što više informacija“, napisala je Kristina Alen na kompanijskom blogu, prenosi Capital.

Predstavnik za javnost kompanije je izjavio da je LinkedIn i dalje prije svega profesionalna mreža, ali da pokušava da se približi mlađoj populaciji koja „misli unaprijed“ i planira svoju prefesionalnu karijeru. LinkedIn je krenuo putem Facebooka koji ima preko milijardu korisnika, a takođe je otvoren za korisnike koji su stariji 13 i više godina.

LinkedInove nove univerzitetske stranice će studentima i potencijalnim aplikantima davati informacije gdje svršeni studenti sada rade, za svaku industriju ili zaposlenog, kao i ažurirane podatke sa univerziteta širom svijeta i mogućnost kontaktiranja korisnika, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *