Holanđani i Amerikanci najzadovoljniji radnici na svijetu

Najzadovoljniji radnici na svijetu su Holanđani, a za petama su im Amerikanci.

Zanimljivo je da se ni jedni ni drugi ne mogu pohvaliti velikim brojem plaćenih neradnih dana, a ipak su lideri u zadovoljstvu.

Čak 80 odsto anketiranih zaposlenih Holanđana je jako zadovoljno, i 73 odsto Amerikanaca, iako velikom broju njih poslodavci čak i ne plaćaju vrijeme provedeno na godišnjem odmoru, piše američki „Atlantic Magazine“.

To pokazuje da plaćeni godišnji odmor i regres, koji su u nekim državama poput Holandije obavezni, nisu garancija zadovoljstva zaposlenih.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Svojim poslom zadovoljno je tek 57 odsto Italijana, iako imaju 20 plaćenih dana godišnjeg odmora i 11 plaćenih državnih praznika.

Najviše plaćenih neradnih dana u Evropskoj uniji imaju Austrijanci – 22 dana godišnjeg odmora i 13 plaćenih državnih praznika.

Zbog svega toga broj zadovoljnih Amerikanaca pomalo iznenađuje, tim prije što većina uopšte ne koristi godišnji odmor. Razlog je možda krajnje jednostavan, kako pomalo šaljivo primjećuje portal poslovni.hr – ne može ti nedostajati nešto što nikada nisi ni imao.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *