Gubitak Plantaža 473,8 hiljada eura

Dodajte komentar

Kompanija 13. jul Plantaže nastavlja da bilježi loše rezultate poslovanja u ovoj godini, o čemu svjedoči gubitak od 473,8 hiljada eura za prvih šest mjeseci.

Minusom od 473,8 hiljada eura ukupan gubitak Plantaža dostigao je 3,7 miliona eura, što je za milion eura više nego što je bio lani u istom periodu. Prvih šest mjeseci prošle godine Plantaže su poslovale sa dobitkom od 825 hiljada eura.

Prihodi kompanije za prvih šest mjeseci bili su 13,1 milion eura, što je 2,7 miliona eura manje nego lani. Na zarade, naknade i ostale lične rashode su potrošili 6,7 miliona eura, što je 1,1 milion manje nego lani.

Najviše akcija Plantaža imaju fizička lica 27,11 odsto, zatim Investiciono razvojni fond 22,2, fond PIO 21,5, Podgorička banka 9,2, Zavod za zapošljavanje 8,5, Vlada 3,7 odsto, privatizacioni fondovi 3,3 i ostala pravna lica 4,4 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predsjednik borda direktora je profesor Veselin Vukotić, dok su članovi borda Ervin Spahić, Dušan Perović, Vukica Jelić, Danilo Spaić, Radule Raonić i Blagota Radulović. Izvršna direktorica je Verica Maraš.

Za razliku od Plantaža, Jugopetrol, većinsko vlasništvo Helenik petroleuma, je u istom periodu profitirao milion eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *