Air Berlin smanjio gubitke

Dodajte komentar

Drugi po veličini avioprevoznik u Njemačkoj, Air Berlin smanjio je gubitke, zahvaljujući povećanoj iskorišćenosti kapaciteta i smanjenju broja linija koje nudi.

Air Berlin navodi da je u tri mjeseca zaključno sa junom zabilježio neto gubitak od 38 miliona eura, u odnosu na minus od 99,8 miliona iz istog perioda lani, prenosi agencija Frans pres.

Kompanija navodi da je gubitak iz poslovanja smanjen na 8,1 sa 29,4 miliona eura, dok su prihodi bili stabilni i iznosili 1,11 milijardi, u odnosu na 1,13 milijardi iz istog perioda 2012.

„U drugom kvartalu, Air Berlin je povećao iskorišćenost kapaciteta i prihode po putniku i pređenom kilometru“, naveli su iz kompanije. Broj linija na kojima se leti smanjen je u drugom kvartalu na 440 sa 520 u 2012. godini, a iskorišćenost kapaciteta uvećana je za četiri odsto na 83,7 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njemačka aviokompanija navela je da je dogovorila prodaju do 11 aviona filijali kineske firme Minšeng fajnenšl lizing, u cilju smanjenja dugova. Transakcija uključuje pet korišćenih Erbasovih aviona „A320″, kao i dva nova aviona koja će biti isporučena iduće godine, „erbas A320″ i „boing 737-800″, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *