Acer prelazi sa windows-a na android i chrome

Dodajte komentar

Tajvanski proizvođač kompjuterske tehnike Acer planira da preorjentiše svoje uređaje sa operativnog sistema (OS) Microsoft na android i chrome, objavio je Wall street journal.

U planovima Acera je da smanji broj proizvoda sa OS windows i proširi liniju uređaja koji rade ne Google platformama android i chrome OS. Kompanija smatra da će joj nova strategija omogućiti da poveća profit za 30 odsto već naredne godine.

Tim windows-a mora nešto da uradi kako bi povratio ili ojačao povjerenje korisnika računara. Ljudi nerado kupuju te proizvode ili odustaju od kupovine, rekao je predsjednik Acera Džim Veng na sastanku sa investitorima. On je naglasio da se njegova kompanija trudi da što prije razvije posao bez windows-a.

U drugom tromjesečju ove godine gubici kompanije dostigli su 11,4 miliona dolara, dok je u istom periodu prošle godine Acer ostvario dobit od 1,9 miliona dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema podacima istraživačke kompanije IDC, Acer zauzima četvrto mjesto u svijetu među proizvođačima personalnih kompjutera. Njegov udio na svjetskom tržištu je 8,2 odsto, što je pad za 2,6 odstotnih poena u odnosu na prošlu godinu.

Svjetski obim prodaje PC u drugom tromjesečju 2013. godine je 75,6 miliona komada, što je za 11,4 odsto manje nego godinu dana ranije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *