Zvezda i Partizan ne vrijede ni deset miliona eura

Dodajte komentar

Premijer Ivica Dačić je prvi političar koji se otvoreno založio za privatizaciju košarkaških klubova Partizana i Crvene zvezde, jer država ne može da pokriva njihove dugove.

Ukoliko bi se to zaista dogodilo, kupac bi sada trebalo da izdvoji između pet i deset miliona eura po klubu, s obzirom na činjenicu da nemaju nepokretnu imovinu i cijena im isključivo zavisi od procjenjene vrijednosti brenda i tima, piše Blic.Partizan i Crvena zvezda nemaju nepokretnu imovinu, pa tako crveno-bijeli plaćaju zakup kancelarija i terena na Malom Kalemegdanu, kao i termine u hali “Pionir”. Crno-bijeli kancelariju imaju na stadionu u Humskoj, a ostalo i oni iznajmljuju.

Istovremeno, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda imaju poreski dug od oko milijardu dinara. Poreska uprava je navela da Partizan duguje 612 miliona dinara, od kojih je kamata 146 miliona dinara. Dug Crvene zvezde je 372 miliona dinara (54 miliona dinara kamate).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Slične probleme kao Partizan i Crvena zvezda imali su i najpoznatiji hrvatski košarkaški klubovi.

Cibona je imala dug od 16 miliona eura, ali je Grad Zagreb raspustio rukovodstvo, preuzeo klub i finansijski ga stabilizovao. Ekipa Splita, trostruki prvak Evrope, nije bila te sreće. Klub je procijenjen na samo 1.030.000 eura i privatizacija već par godina ne može da se uspješno završi, prenosi B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *