Dacia uspješna u zapadnoj Evropi

Rumunski proizvođač automobila Dacia povećao je tržišni udio u Velikoj Britaniji, a rast prodaje zabilježen je i u Njemačkoj i Francuskoj.

Dacia je u prvih sedam mjeseci 2013. godine povećala tržišni udio u Velikoj Britaniji sa 0,6 na 0,63 odsto.U periodu januar – jul u toj zemlji registrovano je 8.297 vozila marke Dacia, čime se ovaj proizvođač našao na 19. poziciji od ukupno 38 marki automobila, pokazuju podaci Udruženja proizvođača i prodavaca vozila u Britaniji, a prenosi rumunski nedjeljnik Biznis rivju (Business Review)

U julu je u Britaniji ukupno registrovano 1.303 automobila rumunskog automobilskog brenda, a u junu 1.829 primjeraka.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dacia je u prvih sedam mjeseci 2013. bila uspješna i na tržištima Njemačke i Francuske. Prodaja u Njemačkoj porasla je za 6,3 odsto, na 27.601 automobil, dok je u istom periodu broj novih registrovanih vozila te marke u Francuskoj skočio za 8,6 odsto, na 54.610 vozila.
Porast prodaje na tri najveća tržišta automobila u EU poklapa se sa lansiranjem nove generacije modela Logan / Sandero / Stepway, prenosi Capital.
Iz svog logističkog centra u gradu Mioveni, u Rumuniji, Dacia je od 2005. izvezla više od dva miliona vozila, navode zvaničnici te kompanije.

Check Also

Naslovne strane dnevnih novina za 12. jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *