Jadransko brodogradilište u plusu 57 hiljada eura

Jadransko brodogradilište Bijela završilo je prvu polovinu godine sa dobitkom od 57,49 hiljada eura, za razliku od istog perioda prošle godine kada je kompanija bila u gubitku 1,52 miliona eura.

Poslovni prihodi kompanije su, prema podacima iz izvještaja koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti na kraju juna iznosili su 9,1 milion i bili su jedan i po put veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi su porasli 20,4 odsto na 8,81 milion, od čega se najviše odnosi na troškove zarada i naknada, 3,32 miliona eura. Troškovi materijala su iznosili 1,87 miliona, amortizacije i rezervisanja 857,86 hiljada, dok su ostali poslovni rashodi bili 2,77 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukupna aktiva preduzeća je na kraju prvog plugodišta imala vrijednost od 42,43 miliona, što je tri odsto više nego u uporednom periodu. Neraspoređeni gubitak dostigao je oko 7,57 milion, dugoročna rezervisanja i obaveze 3,25 miliona, a kratkoročna skoro 15 miliona eura.

Najveći akcionar u brodogradilištu je država, odnosno Fondovi za obeštećenje i penzijskog i invalidskog osiguranja koji posjeduju 31,67 odsto akcija, odnosno 22,43 odsto, dok Zavodu za zapošljavanje pripada 7,48 odsto dionica.

dan.co.me

Check Also

Road to Investments: Evropsko tržište restriktivno u poređenju sa američkim, Balkanci najviše investiraju u nekretnine

Jedan od najznačajnijih događaja iz oblasti bankarstva i finansija u ovoj godini, konferencija o finansijskom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.