Vlada ponovo preuzima dug pojedinih preduzeća od preko 9 miliona eura

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija će sa Željezničkim prevozom i Montenegro erlajnsom potpisati ugovore o preuzimanju i konverziji njihovih dugova, od ukupno 7,2 miliona eura u akcijski kapital.

Time će se, kako su kazali iz Vlade, pod istim uslovima preuzeti prava i obaveze kako su definisani prvobitnim kreditnim aranžmanima i drugim aktima.

Predviđeno je i preuzimanje dugova Radio-televizije Crne Gore prema Evropskoj radiodifuznoj uniji u visini do 1,1 milion eura, za poreski dug 900 hiljada i 400 hiljada eura duga prema Elektroprivredi Crne Gore i drugim dobavljačima.

-Na osnovu sugestije Komisije za kontrolu državne pomoći predlažemo da Ministarstvo kulture u saradnji sa RTCG pokrene proceduru pripreme plana restrukturiranja ovog preduzeća u skladu sa Uredbom o bližim kriterijumima, uslovima i načinu dodjele državne pomoći i da predmetno preuzimanje duga u iznosu do 2,4 miliona eura bude dio plana restrukturiranja RTCG – navedeno je u informaciji o preuzimanju dugova u ukupnom iznosu do 9,6 miliona eura koju je danas razmatrala Vlada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *