Vlada novim kreditom kod OTP-a reguliše aktivirane garancije

Dodajte komentar

Vlada je na sjednici usvojila Informaciju o rezultatima pregovora sa Crnogorskom komercijalnom bankom – OTP Group, u vezi sa zaključenjem kreditnog aranžmana u iznosu od 42,5 miliona eura, i ovlastila ministra finansija da potpiše ugovor o tome, saopšteno je nakon sjednice.

“Sredstva kredita biće iskorišćena za regulisanje garancije koju je OTP banka aktivirala nakon pokretanja stečaja u Kombinatu aluminijuma”, precizirali su iz Vlade.

Iz Vlade nijesu saopštili kako će se regulisati ostatak zaduženja prema OTP-a od 6,5 miliona eura, s obzirom da su aktivirane garancije iznosile 49 miliona.

Dogovoreno je da će grejs period za novi kredit trajati do 31. decembra ove godine, kada počinje otplata u jednakim tromjesečnim ratama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

VTB i OTP banka obavijestile Vladu Crne Gore krajem juna o aktiviranju garancija izdatih za kredite koje su ove dvije banke odobrile Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP), u ukupnom iznosu od 102 miliona eura.

Vlada je ugovorom o poravnanju iz 2009. godine prihvatila da da državne garancije za ukupno tri kredita Kombinata. Prošle godine je vraćeno 23,4 miliona eura njemačkoj Deutsche banci na ime garancija, a sa mađarskom OTP bankom se pregovaralo o prolongiranju isplate 49 miliona eura garancija datih vlasniku Kombinata. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *