Ni kuće za dolar nema ko da kupi

Dodajte komentar

Finansijska situacija u američkom gradu Detroitu je toliko teška da se neke kuće ne mogu prodati čak ni za dolar.

Tako recimo jedna porodična kuća iz 1915. godine, čija je početna cijena u maju 2011. godine bila 900 dolara, već godinu dana se prodaje po cijeni od jednog dolara, ali bezuspješno. Zainteresovanih kupaca jednostavno nema, piše “Dejli mejl”.

Većinu zgrada prodaju banke koje su ih oduzele vlasnicima zbog dugova, a sada pokušavaju da ih se što prije riješe kako ne bi plaćale porez. Porez na imovinu u Detroitu jedan je od najviših u Sjedinjenim Državama.

Detroit je u julu zbog duga od 18 milijardi dolara podnio zahtev za proglašenje bankrotstva, ali je on odbačen na sudu u saveznoj državi Mičigen.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Guverner Mičigena Rik Snajder najavio je da će od federalnih vlasti zatražiti pomoć za rušenje odredjenog broja zgrada, od 78.000 napuštenih objekata i kuća u Detroitu.

Bankrot Detroita je rezultat dugogodišnjeg propadanja, smanjenja broja stanovnika i slabljenja industrije automobila koja je nekada bila okosnica razvoja grada, prenosi portal b92.

Grad je u poslednjih 10 godina izgubio četvrt miliona stanovnika, i sada ih ima skoro dva i po puta manje nego pedesetih godina prošlog vijeka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *