Vlada povukla rebalans, novi predlog u septembru

Ministar finansija Radoje Žugić povukao je na današnjoj sjednici skupštinskog odbora za ekonomiju predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta, što znači da parlament neće o njemu danas raspravljati.

Žugić je povukao predlog rebalansa jer je na sjednici odbora bilo jasno da neće dobiti potrebnu podršku u parlamentu. On je najavio da će u septembru biti predložen novi.

Žugić je tokom sjednice odbora bio prihvatio amandman na rebalans koji predviđa da država ne plati dug Kombinata aluminijuma (KAP) za struju, ali i pored toga iz Socijaldemokartske partije (SDP) su kazali da neće podržati rebalans.

Amandman je predložila grupa poslanika iz Bošnjačke stranke, Hrvatske građanske inicijative i Force. Amandman predviđa izuzimanje plaćanja duga za struju KAP-a u iznosu od 61 milion eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Skupština je danas na vanrednom zasjedanju trebalo da razmatra predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je trebalo riješiti dužničko- povjerilačke odnose između Kombinata aluminijuma, Elektroprivrede (EPCG), Rudnika uglja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema (CGES) i države u iznosu od 61 milion eura, te obezbjediti uslove za  dodatno zaduživanje države od 102 miliona eura za servisiranje garancija odobrenih KAP-u.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *