Rade Krivokapić: Neusvajanje rebalansa gasi KAP

Predsjednik sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić rekao je da su, ne usvoji li Skupština rebalans, velike šanse da se KAP ugasi.

On je rekao da sa pažnjom prati dešavanja u parlamentu.

“Naše oči uprte su u glavnu raspravu 1. avgusta o budžetu. Mislim i da ako rebalans ne prođe, velike su šanse da se KAP ugasi. Da Kombinat treba da ostane da radi najbolji primjer su fabrike iz okruženja, gdje Bosna i Hercegovina BiH nije ugasila Mostar, Hrvatska Šibenik, kao što ni Srbija nije ugasila Sevojno, pa dako se nađe i kod nas neki kompromis i dođe do trajnog rješenja problema KAP-a kroz rebalans budžeta”, rekao je Krivokapić za RTCG.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kazao je i da vjeruje da će poslanici argumentovano raspravljati o KAP-u.

„Vjerujemo da će se argumentovano raspravljati na toj sjednici i da se neće baviti politikom, nego ekonomijom i donijeti odluku koja će biti i u interesu KAP-a i EPCG i građana Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje ko je zainteresovan za sudbinu KAP-a, Krivokapić je rekao da su jedini koji se interesuju i sa kim su stalno u vezi predstavnici Vlade, Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada, kao i predstavnici SNP-a.

Ostali, smatra Krivokapić, pokušavaju da na gašenju KAP-a dobiju političke poene.

Check Also

Najveći dobitnik bankarske krize: Bitcoin uzletio iznad 28.000 dolara

Bitcoin je skočio u ponedjeljak jer su se neki ulagači okrenuli digitalnim valutama zbogkrize u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.