Kocka ipak bez PDV-a

Dodajte komentar

Skupštinski obor za ekonomiju finansije i budžet, usvojio je izmjene Zakona o akcizama, kojim je predviđeno ukidanja PDV-a na igre na sreću.

Takav prijedlog su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista, Zoran Vukčević i Zoran Jelić, kojima se traži da se priređivači igara na sreću izuzmu od oporezivanja. U DPS-u smatraju da je takav način obračuna nemoguće primjeniti i ponavljaju da treba izmijeniti zakon.

Za takvo rješenje glasali su članovi odbora iz DPS-a, poslanici SDP-a bili su uzdržani, a opozicija protiv. I predstavnik Ministarstva finansija podržao je takvo rješenje jer je, kako kažu u tom resoru, oporezivanje igara na sreću u suprotnosti sa direktivama Evropske unije.

Iz NVO UPIS i Montenegro BET, su saopštili da bi uvođenjem PDV na igre na sreću bez posla ostalo oko 3000 radnika, a država bi ostala bez prihoda. Skupština bi ove izmjene trebalo da usvoji u oktobru, prenosi portal rtcg.me.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Uvođenje PDV-a na igre na sreću u Crnoj Gori izazvalo je nezadovoljstvo vlasnika kazina i kladionica i strastvenih kladioničara, što je rezultiralo potpisivanjem peticije. Sakupljeno je preko 18 hiljada potpisa građana, na osnovu kojih su predložene dopune tog pravnog akta.

Skupština je 19. juna usvojila amandman kojim se “usluge igara na sreću” brišu sa spiska djelatnosti koje su oslobođenje PDV-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *