Vrsta kafe koju pijete mnogo govori o vama

Dodajte komentar

Kad vam kažu: „Kafa!“, na šta prvo pomislite? Na kratki espresso, domaću ili tursku, ili na pola litre toplog napitka zaslađenog sladoledom ili šlagom? Po jednoj interesantnoj studiji Judi James i James Moore, vrsta kafe koju pijete mnogo govori o vama, o nivou samopouzdanja, odnosu prema stresnim situacijama, pa čak i o seksualnom životu.

Ako volite da okrenete šolju domaće kafe pošto je ispijete na iskap, kako bi vam nečije vješto i maštovito oko reklo šta vas čeka u budućnosti, onda će vas sigurno zanimati i kakav vam je karakter u zavisnosti od toga kakvu kafu pijete.

Recimo da ste u prijatnom okruženju kafića i u još prijatnijem društvu i poručujete kafu. Poručili ste…

[widgets_on_pages id=”Baner”]

 Espresso

Pušači će najbolje razumjeti objašnjenje da je espresso ‘cigareta bez filtera u svijetu kafe’. Svi koji piju samo espresso, čist i jak, često su mrzovoljni, čvrsto sa obje noge na zemlji i izuzetno su vrijedni i radni. Uglavnom su lideri (ako to nije trenutna situacija, biće) i do ciljeva žele odmah, što prije i brzo. Rado bi živjeli noću, i žive, ako im posao dozvoli. Dan im je tada samo prilika da na sebi poprave posljedice noćnih marifetluka. Sasvim logičan nastavak je i da su obožavaoci espressa iskusni ljubavnici, uzbudljivi i interesantni, ali zato ne previše od povjerenja i bezuslovne privrženosti prema partneru.

Crnu kafu ili domaću

Za sve koji ne propuštaju ovakvu kafu kažu da su skloni minimalizmu, životu prilaze bez uvijanja, baš kao i ljudima oko sebe. I oni mogu da budu mrzovoljni i tihi mada im nisu strana stanja ’pada roletne’ i navale potreba za previše komunikacije. „Nekad teški ljudi“, rekli bi ovi autori, „ali, izuzetne kolege, partneri i pravi prijatelji“.

Latte

Metroseksualci su prave mušterije za ‘coffee latte’. Ovim, relativno novim terminom, mogu se opisati osobe koje, bez obzira na seksualnu pripadnost, previše vremena, novca i nerava troše na spoljašnji izgled i način života. Dakle, ambalaža je veoma bitna. Nemojte da vas iznenadi ako saznate da vaš kolega koji voli latte kafu, ima kod kuće i kolekciju plišanih igračaka iz detinjstva. A, ako vaš direktor pije latte, daće vam otkaz nežnim tonom. Uglavnom, ovo su osobe čiji deo ličnosti ne želi da odraste.

Kapućino

Šta ima da vam se ne dopada kod osobe koja je ekstrovert, optimista i samim tim voli kapućino? Oni su kao i pena na njihovoj kafi – vazdušasti, veseli, gnjave ih detalji i vole lepe stvari (ali, njima nisu opsjednuti). Kada piju svoj kapućino, oni zapravo uživaju u samom činu prije nego u ukusu kafe sa pjenom. Uživaju u seksu i brzo im dosadi nemaštovit partner.

Instant kafa      

Instant kafu vole osobe vesele naravi i direktne, koje od svoje karijere ne vole da prave avanturu i nisu pretjerano preduzimljivi. Imaju slabu tačku, a to je da ne vole da se drugima pokažu u potpunosti. James i Moore bi to plastično objasnili: „Vole da na svojim stopalima ostave čarape dok vode ljubav.“ Ko pije instant kafu, ne voli drske i uobražene kolege sa bombastičnim nastupima.

Frapućino, kafa sa sojinim ili pirinčanim mlekom i ostale kombinacije

Ove će osobe probati sve, pogotovo ako je to na nekoj od reklama ili ako je neka od poznatih medijskih ličnosti potvrdila da pije upravo ovakvu kafu. Zabrinuti su za ekološke probleme (što zbog aktuelnosti istih, što iz lične potrebe), vole da su viđeni na popularnim mjestima i uglavnom od sebe i za sebe žele nešto što im realno ne pripada, a to je uglavnom slava i članstvo u džet-setu. James i Moore kažu da emotivne veze ovakvih kafedžija traju koliko i vrijeme koje utroše na odluku koju kafu da popiju.

Kafa bez kofeina

„Uplašeni od kofeina, ove osobe su u neku ruku uplašene i od realnosti“ tvrde ova dva autora i ubeđeni su da postoji rešenje: potreban je samo 21 dan da se prekine navika ispijanja kafe bez kofeina i da se tako uđe u svet realnosti.

BizLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *