Apple prodao 31 milion uređaja u tri mjeseca

Prodaja iPhone mobilnih telefona porasla je za pet miliona u junu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine, sa ukupno prodatih 31,2 miliona uređaja kompanije Apple u posljednja tri mjeseca, pokazuju najnoviji podaci.

Apple je tako premašio analize stručnjaka, koji su prognozirali da će prodaja biti na prošlogodišnjem nivou ili za koji procenat iznad toga. Međutim, i pored odličnih rezultata u prodaji iPhone telefona, zabrinjava pad u prodaji iPad tableta, kao i smanjenje ukupne prodaje u Kini.

Prodaja iPhonea je u junu skočila za 51 odsto u odnosu na prošlu godinu u SAD i za čak 66 odsto u Japanu, prenose američki mediji.

Prema podacima kompanije Apple, od aprila do juna ove godine prodato je 14,6 miliona tableta, a prošle godine u ista tri mjeseca prodato je 17 miliona tih uređaja.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Tokom ovog tromjesečja Apple je ostvario profit od 6,9 milijardi dolara, u odnosu na 8,8 milijardi dolara lane.

Zabrinjavajuća je vijest o padu ukupne prodaje u Kini za 14 odsto, ali generalni direktor kompanije Apple Tim Cook nije zabrinut, najavljujući nove proizvode za 2014. godinu.

Iako nije detaljno govorio o čemu se radi, mediji pominju iWatch, sat sa telefonom, kao i nove iPhone uređaje koji bi bili namjenjeni kupcima sa plićim džepom.

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.