Apple prodao 31 milion uređaja u tri mjeseca

Prodaja iPhone mobilnih telefona porasla je za pet miliona u junu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine, sa ukupno prodatih 31,2 miliona uređaja kompanije Apple u posljednja tri mjeseca, pokazuju najnoviji podaci.

Apple je tako premašio analize stručnjaka, koji su prognozirali da će prodaja biti na prošlogodišnjem nivou ili za koji procenat iznad toga. Međutim, i pored odličnih rezultata u prodaji iPhone telefona, zabrinjava pad u prodaji iPad tableta, kao i smanjenje ukupne prodaje u Kini.

Prodaja iPhonea je u junu skočila za 51 odsto u odnosu na prošlu godinu u SAD i za čak 66 odsto u Japanu, prenose američki mediji.

Prema podacima kompanije Apple, od aprila do juna ove godine prodato je 14,6 miliona tableta, a prošle godine u ista tri mjeseca prodato je 17 miliona tih uređaja.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Tokom ovog tromjesečja Apple je ostvario profit od 6,9 milijardi dolara, u odnosu na 8,8 milijardi dolara lane.

Zabrinjavajuća je vijest o padu ukupne prodaje u Kini za 14 odsto, ali generalni direktor kompanije Apple Tim Cook nije zabrinut, najavljujući nove proizvode za 2014. godinu.

Iako nije detaljno govorio o čemu se radi, mediji pominju iWatch, sat sa telefonom, kao i nove iPhone uređaje koji bi bili namjenjeni kupcima sa plićim džepom.

Check Also

“Apetiti političkih partija bi mogli doći na naplatu”

Prilično neozbiljna je izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića, da će, ukoliko se ne usvoji rebalans …

Leave a Reply

Your email address will not be published.