Pao profit Filip Morisa

Dodajte komentar

Američki proizvođač cigareta “Filip Moris internešnel” saopštio je da je profit kompanije u drugom tromesečju pao za osam odsto zbog manje isporuke cigareta.

Kako navodi “Filip Moris”, kompanija je u kvartalu zaključno sa 30. junom ostvarila zaradu od 2,12 milijardi dolara ili 1,30 dolara po akciji, što je pad sa 2,32 milijarde dolara ili 1,36 dolara po akciji iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija AP.

Kada se izuzme porez na promet, prihodi su pali za 2,5 odsto na 7,9 milijardi dolara, uprkos višim cenama.

Isporuka cigareta je u svim regionima pala za četiri odsto na 228,9 milijardi cigareta, a kao razlog za pad isporuka u EU se navode ekonomske poteškoće u tom regionu i povećanje akciza.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kompanija je, takodje, snizila prognozu profita za ovu godinu zbog nepovoljnog deviznog kursa, koji je ugrozio kvartalne rezultate.

“Filip Moris” prodaje “marlboro” i svoje druge brendove cigareta van SAD, tako da najnoviji rezultati odražavaju trend pušenja u inostranstvu. Ova kompanija je drugi najveći svetski prodavac cigareta, a od nje je jedino veća kineska državna kompanija Čajna nešnel tobako (China National Tobačo).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *