Pad profita kompanije „eBay“

Dodajte komentar

Američka Internet aukcijska kuća eBay, koja osjeća posljedice nepovoljne ekonomske situacije u Evropi i Koreji, kao i jakog dolara, ostvarila je razočaravajuće rezultate tokom drugog tromjesečja ove godine.

Prema preliminarnim rezultatima, neto profit te internet grupacije, koja je za nekoliko godina prerasla iz sajta za aukcijsku prodaju putem interneta u trgovinski onlajn gigant, smanjen je u drugom kvartalu ove godine za osam odsto na 640 miliona dolara, saopštila je uprava kompanije, a prenosi AFP.

Prema ocjeni analitičara, dobit po akciji će opasti za jedan cent na 63 centa. Prihod je, s druge strane, povećan za 14 odsto na 3,9 milijardi dolara.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Analitičari predviđaju da će profit po akciji u trećem kvartalu i dalje padati, i to na 61 cent, iako se prethodno očekivalo da će dostići 65 centi. Očekivani prihod za treće tromjesečje je od 3,85 do 3,95 milijardi dolara, umjesto prethodno predviđenih 3,97 milijardi.

Analitičari očekuju da će na godišnjem nivou prihod biti između 16 i 16,5 milijardi dolara, a zarada po akciji od 2,70 do 2,75 dolara. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *