Glomazić dao ostavku jer neće platu od 900 eura

Dodajte komentar

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines Petar Glomazić podnio je ostavku na tu funkciju, saznaju Dnevne novine.

Navodno, Glomazić je ostavku podnio nakon što je odbio da potpiše ugovor koji je podrazumijevao umanjenje njegove zarade.

Prema ugovoru na koji nije htio da stavi potpis, Glomazić bi mjesečno primao dvije prosječne zarade, odnosno nešto više od 900 eura.

Međutim, podaci Ministarstva finansija pokazuju da je od rukovodećih ljudi u državnim preduzećima u januaru ove godine najveću platu podigao upravo sada već bivši direktor Montenegro Airlines Petar Glomazić i to 3.600 eura.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Izvršni direktori javnih ustanova i preduzeća u kojima država ima većinsko vlasništvo od 15. juna trebalo bi da imaju platu najviše do 974 eura, a niži rukovodioci 730,5 eura, odlučila je Vlada sredinom maja.

Uredbom su plate izvršnih direktora ograničene na dvije prosječne zarade u državi koje su bile u prošloj godini (487 eura), a zarade zaposlenih u nižem rangu pomoćnika direktora, direktora sektora, savjetnika na jednu i po prosječnu platu za isti period.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *