Novi zastupnik Mercedesa za naš region će kupcima maksimalno izaći u susret

Dodajte komentar

Daimler AG i Emil Frey Grupa, jedna od vodećih grupacija na tržištu automobila u Evropi, potpisali su ugovore o generalnom zastupništvu za Srbiju i Crnu Goru. Kako će to uticati na potencijalne kupce i vlasnike Mercedesovih vozila u Crnoj Gori?

Prije svega, informacija da ovlašćeni prodavac i serviser za Crnu Goru ostaje isti – “Ljetopis Automotive“.

Inače, tržište Srbije i Crne Gore je do sada bilo jedino u regionu na kome je veleprodaju za Daimler AG obavljalo direktno predstavništvo ove kompanije. Nakon reorganizacije, Emil Frey Grupa će preuzeti ove funkcije.

Postignutim sporazumom sa Emil Frey Grupom, Daimler AG nastavlja svoju poslovu strategiju i uspješno primenjuje plan kreiran za ovo tržište, istakli su predstavnici njemačke kompanije na ceremoniji potpisivanja.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

„Ovo je početak novog poglavlja u poslovanju kompanije Merdedes-Benz u Srbiji i Crnoj Gori. Veoma nam je drago što smo dobili tako iskusnog i profesionalnog partnera koji će unaprijediti naše poslovanje na ovom tržištu”, rekao je Peter Aleksander Tretin, predsjednik i generalni direktor Dajmlera za Centralnu i Istočnu Evropu, Afriku i Aziju.

“Novu organizaciju smo veoma pažljivo razradili, nastojeći da prilagodimo našu maloprodajnu i veleprodajnu strukturu. Naši ciljevi su ostali nepromijenjeni: da maksimalno prepoznamo i izađemo u susret potrebama naših kupaca i da efikasno iskoristimo potencijale ovog tržišta.”

“Uvjereni smo da će saradnja sa Emil Frey Grupom, kao partnerom biti još jedan korak naprijed u procesu razvoja ovog tržišta. Zajedno ćemo poboljšati vodeću poziciju našeg brenda u Srbiji i Crnoj Gori.”

Proces restruktuiranja neće uticati na poslovanje na ovom tržištu, koje je jedno od najvažnijih u regionu, prema riječima ljudi iz Dajmlera. Postojeće prodajne i servisne mreže će ostati iste, tako da će kontinuitet u komunikaciji sa svim klijentima Mercedes-Benza ostati nepromijenjen. To važi i za cijene vozila.

Kako bi se osigurao kontinuitet Dajmlerove posvećenosti ovom tržištu, odlučeno je da Rolf Jirgen Sejerle, dosadašnji generalni direktor, ostane na ovoj poziciji.

Emil Frey Grupa je švajcarska kompanija u porodičnom vlasništvu, sa sjedištem u Cirihu, koju je 1924. godine osnovao mehaničar Emil Frej.

Kompanija je u najvećoj mjeri fokusirana na poslovanje u autoindustriji, a prisutna je na tržištima Švajcarske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Češke i Poljske. (cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *