Top deset omiljenih destinacija za kupovinu

Dodajte komentar

Najomiljenija destinacija za kupovinu na listi koju je sastavio američki sajt CNN.com na osnovu kvaliteta ponude za ljubitelje šopinga je Njujork. Zatim slijedi Tokio, dok je na trećem mestu London.

Prvoplasirani Njujork poznat je po mnogobrojnim buticama najpoznatijih modnih kratora u Ist Vilidžu, špoping centrima u Viliamsburgu, prelijepim radnjama u Bruklinu i Brodveju.

Drugoplasirani Tokio plijeni ljubitelje kupovine svojim trgovinskim centrima, zabavnim parkovima sa poslednjim tehnološkim inovacijama, buticima sa ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobiljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučije se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Trećeplasirani je  London zbog mnogobrojnih butika koji predstavljaju pravi trezor mode iz čitavog sveta, a četvrtoplasiran glavni grad Malezije Kuala Lumpur, gdje se nalaze tri od 10 najvećih trgovinskih centara u svijetu.

Na petom mjestu omiljenih turističkih destinacija u svijetu je prestonica visoke mode Pariz, na šestom Hong Kong sa obiljem kineske jeftine robe, ali i sa radnjama za one sa najdubljim džepom.

Na sedmom mjestu je Buenos Airies u Argentini, neprikosnoven u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina.

Na osmom mjestu je Beč, poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama. Ljubitelji bečke kuhinje, a posebno poslastica česti su posjetioci austrijske prijestonice.

Na devetom mjestu je najveći svetski trgovinski centar Dubaji, a na desetom Madrid koji nudi vikend kupovine po znatno povoljnijim cijenama nego London.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *