Prodaja u H&M-u povećana u junu

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes & Mauritz izvijestio je danas o snažnom skoku prodaje u junu, najvećem u devet mjeseci.

Prodaja u trgovinama otvorenim godinu dana i duže porasla je tri posto u odnosu na isto razdoblje lani iskazano u lokalnim valutama, što je njezin najveći rast od prošlogodišnjeg septembra.

Ukupna je prodaja poskočila 13 posto, izvijestio je danas drugi po veličini lanac trgovina odjećom u svijetu.

H&M je već izvijestio da mu je prodaja u prvih 17 dana prošlog mjeseca mjeseca poskočila 14 posto.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Izvršni direktor švedske kompanije KarlJohan Persson izdvojio je tada nečekivano dobru prodaju novih modnih linija. Upozorio je ipak da je mogući razlog razlog neuobičajeno hladno proljeće koje je odvratilo potrošače od proljetnog šopinga a ne povećana temeljna potražnja.

Proizvođači odjeće teško posluju u recesijom pogođenoj Evropi gdje potrošači pažljivo planiraju potrošnju. Stoga su diskontni lanci trgovina odjećom, poput H&M-a, suočeni sa sve žešćom konkurencijom.

U kompaniji nisu komentarisali podatke o prodaji za jun. Na kraju juna H&M je imao 2.926 trgovina, 330 više nego na kraju istog mjeseca prošle godine, prenosi Poslovni dnevnik.

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.