Raspisan tender za male hidroelektrane

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije raspisalo je juče tender za davanje koncesija za korišćenje vodotoka i izgradnju osam malih hidroelektrana (mHE), u kome se navodi da zainteresovani prijave mogu dostavljati do 18. novembra.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na vodotocima Bukovica, Bijela, Bistrica – pritoka Ljuboviđe, Kraštica, Velička rijeka, Đurička sa pritokama, Kaludarska i Vrbnica u opštinama Šavnik, Bijelo Polje, Andrijevica, Plav, Berane i Plužine.

Ponuđač se samostalno ili kao član konzorcijuma može prijaviti najviše za tri vodotoka i dostaviti samo jednu ponudu za isti vodotok.

Pravo učešća na javnom nadmetanju ima domaća ili strana kompanija, preduzetnik ili pojedinac, konzorcijum kao i neki drugi oblik poslovnog povezivanja. Cijena tenderske dokumentacije je 500 eura i uplaćuje se na žiro-račun budžeta Crne Gore.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kao dokaz obezbjeđenja ponude prilaže se bankarska garancija na 25 hiljada eura, naplativa na prvi poziv, bez prava prigovora, ili dokaz o uplati novčanog depozita u istom iznosu. Rok važenja bankarske garancije ili novčanog depozita je 180 dana od krajnjeg roka za podnošenje ponude.

Iskustvo i finansijska sposobnost boduju se sa 30 poena

Ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma. Rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

– Iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima i finansijska sposobnost će se bodovati sa 30 poena, tehničko rješenje sa 20, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE i iskustvo na domaćem tržištu sa 12, dok će se instalisana snaga mHE i višenamjenska rješenja bodovati sa osam poena.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *