Novo zaduženje – 60 miliona za KAP

Dodajte komentar

Crnogorska Vlada se zadužila 60 miliona eura kod Deutsche i Erste banke da bi izmirila obaveze nakon pada garancija Kombinata aluminijuma, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

„Polazeći od ponuda dostavljenih od strane kreditora i razmatrajući sve njihove elemente, prvenstveno finansijske uslove i uslove ročnosti, odabrane su Deutsche i Erste banka sa kojima je ministar finansija, po ovlašćenju Vlade Crne Gore, zaključio kreditni aranžman u iznosu od 60 miliona eura“, saopštili su iz Ministarstva.

Kredit je, kako je saopšteno, obezbijeđen na period od tri godine otplate, uz grejs period od 18 mjeseci i fiksnu kamatnu stopu od 6,42 odsto.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Iz Ministarstva su podsjetili da su, u prethodnom periodu, vodili pregovore o sklapanju kreditnih aranžmana sa više banaka, kako bi obezbijedili nedostajuća sredstva za izmirenje obaveza po osnovu aktiviranih državnih garancija izdatih za KAP.

Đukanović sa prvim sindikalcem KAP-a

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas predsjednika sindikata Kombinata Aluminijuma  Rada Krivokapića sa kojim je razgovarao o budućnosti tog preduzeća.

Đukanović je, kako je saopšteno, upoznao Krivokapića sa politikom Vlade u oblasti aluminijumske industrije, koja ima za cilj opstanak kompanije, i  koja bi uz završni korak restrukturiranja imala dobru perspektivu na tržištu.

Takođe, Đukanović je ponovio da svi zaposleni u KAP-u, koji se u postupku restrukturiranja pokažu kao tehnološki višak, moraju biti tretirani odgovarajućim socijalnim programom Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *