NLB ostvarila dobre rezultate u prvom kvartalu

Dodajte komentar

NLB Montenegrobanka, uz sve izazove, ove godine bilježi pozitivan rezultat, riješila je pitanje adekvatnosti kapitala, stabilna je i likvidna NLB, izjavio je izvršni direktor kompanije Dino Redžepagić na radnom ručku sa novinarima.

– Ušli smo u pozitivan trend i imamo dobre rezultate na kraju prvog kvartala, zaključno sa polovinom godine. Rezultati poslovanja su izuzetno dobri dijelom i zbog zakonske regulative i drugačijeg tretmana dijela rezervacija – rekao je Redžepagić, dodajući da se radi o sistemskoj banci sa bilansnom sumom od pola milijarde eura.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

On je kazao da je banka smanjila kredite privredi, iako je najveći direktni kreditor preduzeća, sa preko 20 odsto tržišnog učešća u dijelu privrede.

– Značajno smo smanjili kreditnu aktivnost prema privredi, dijelom zbog kvaliteta naplate, koja je vrlo loša. Povećanje nekvalitetnih kredita nas prati treću godinu uzastopno – naveo je Redžepagić, dodajući da je nivo loših kredita preko 30 odsto.

Direktor Direkcije poslovne mreže u NLB Montenegro banci Samir Biberdžić smatra da bi povećanje poreza na platni promet bio posledica povećanja sive ekonomije, jer bi klijenti birali ono što je jeftinije, a jeftinije su direktne novčane transakcije.

Direktor Sektora za direktno bankarstvo Mile Grbin kazao je da je u toku nagradna igra pod nazivom Povod za ljetnji provod.

– Nagradna igra je namijenjena korisnicima NLB viza kartica, kojih banka ima oko 42 hiljade – kazao je Grbin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *