Montenegro bonus preuzima KAP, Dožić direktor

Dodajte komentar

Državni Montenegro bonus postigao je sa stečajnom upravom Kombinata aluminijuma Podgorica KAP i Privrednim sudom dogovor o saradnji, a očekuje se da sporazum potpiše u narednim danima, nakon što Vlada na današnjoj sjednici usvoji detalje ugovora.

Potpisivanjem ugovora Montenegro bonus će preuzeti upravljanje fabrikom, zajedno sa stečajnim upravnikom Veselinom Perišićem, kao što je to u Željezari radio vlasnik Neksana Miodrag Daka Davidović, piše Dan.

Saglasnost na potpisivanje ugovora treba da da Privredni sud.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prema saznanjima Dana predstavnik Vlade u bordu direktora, do uvođenja stečaja, Nebojša Dožić, bi trebalo da bude postavljen za direktora KAP-a nakon ulaska Montenegro bonusa.

U međuvremenu, KAP je nakon 27 dana počeo da izvozi aluminijum.

S obzirom na to da su uvođenjem stečaja svi ugovori stavljeni van snage, Perišić je morao da nađe na slobodnom tržištu kupca aluminijuma. Prema informacijama Dana, ugovorena je prodaja 2,2 hiljade tona aluminijuma, od oko tri i po hiljade koliko je proizvedeno u poslednjih 27 dana. Ime kupca je za sada nepoznato, ali, prema našim inforamcijama, najveću cijenu po toni nudi Glenkor. Pored njega za kupovinu se interesovala Valjaonica apuminijuma Sevojno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *