Delhaize prodao Maxi radnje u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Belgijski trgovinski lanac Delhaize Group postigao je dogovor sa crnogorskom kompanijom Expo Commerce o prodaji svih 25 prodavnica Maxi, Mini maxi i Tempo u Crnoj Gori, kako saznaje Bankar.me.

Kako navodi portal Bizlife.rs, u 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona eura prihoda. Delhaize i Expo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće Maxi, Mini Maxi i Tempo kao imena radnji.

“Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013.godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala”, dodaje se u saopštenju, koje prenosi bizlife.rs.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kompanija Expo je osnovana 1991. godine sa sjedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Expo komerc. Osnovne djelatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mješovitom i prehrambenom robom i usluge.

Delhaize posluje i u Srbiji, gdje ima oko 360 prodajnih objekata. Delhaize grupa čije je sjedište u Belgiji prisutna je u devet zemalja na tri kontinenta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *