Barozo: Došlo vrijeme za investicije

Dodajte komentar

Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo kaže da je nakon usvajanja dugoročnog budžeta EU došlo vrijeme za investicije.

Te investicije će po riječima Baroza pomoći Evropljanima teško pogođenim krizom.

„Investicije su ključ za naše regione, za naše naučnike, učenike i studente, a takođe i za ljude koje je pogodila kriza i preko visoke stope nezaposlenosti“, kazao je Barozo nakon susreta s premijerom Poljske Donaldom Tuskom.

Poljski premijer u Varšavi zajedno s Barozom i evropskom komesarkom za pravdu Vivijen Reding učestvuje u debati o budućnosti Evrope s naučnicima, ličnostima iz kulture i privrednicima.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Tusk je upozorio u kratkom susretu sa šefom EK na prijetnje, rizike i posljedice koje je na projekt EU ostavila ekonomska, a zatim i dužnička kriza, ali, međutim, naglasio da Poljacima Unija ni takva kakva je nakon krize nije dojadila.

„U poratnoj istoriji Evropljani nisu smislili nijednu jednako funkcionalnu alternativu Evropskoj uniji“, rekao je poljski premijer.

Nakon susreta s poljskim zvaničnicima, premijerom Tuskom i predsjednikom Poljske Bronjislavom Komorovskim, Barozo će u Varšavi biti gost dvije debate: „Nova naracija za Evropu“, o izazovima koji stoje pred starim kontinentom, a zatim s komesarkom Vivijen Reding u debati s građanima povodom Evropske godine građana.  (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *