Do kraja sedmice tender za male hidroelektrane

Dodajte komentar

Do kraja ove sedmice Vlada bi trebalo da raspiše novi tender za gradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka, ukupne energetske vrijednosti od oko 12,5 megavata, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.  – Tender bi u četrvtak trebao biti zvanično objavljen u Službenom listu, a nakon toga će ići objave u domaćim i inostranim časopisima i na internet stranicama – saopštio je danas predstavnik Ministarstva ekonomije Ivan Bošković, prilikom predstavljanja rezultata završenog projekta za podršku razvoju malih hidroelektrana u Crnoj Gori.

Tenderom će, biti obuhvaćeno osam vodotoka, od kojih su po dva u Šavniku i Plavu, a po jedan u Bijelom Polju, Andijevici, Beranama i Plužinama. – Finalni rok za prijave je definisan za 18. novembar ove godine – kazao je Bošković.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Iz Ministarstva ekonomije je ranije saopšteno da se radi o investiciji od oko 20 miliona eura i da su glavne odlike novog tendera pojednostavljene procedure u odnosu na dva prethodna tendera. Tenderom je, kako je objasnio Bošković, definisano ono što je bio najveći problem na prethodnom tenderu, a to su planske pretpostavke i priključci na energetsku mrežu.

– Njaveća novina ovog tendera je to što smo obezbijedili prvi put tehnička rješenja za priključak na energetsku mrežu. Druga značajna novina je da imamo stvoren osnov u planskoj dokumentaciji za gradnju elektrana – zaključio je Bošković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *