Mali akcionari: Barska plovidba oštećena za 700 hiljada eura

Dodajte komentar

Poravnanjem sa italijanskom kompanijom „Morfimare”, koja je bila suvlasnik putničkog brod „Sveti Stefan 2”, odbor direktora i menadžment „Barske plovidbe” oštetili su državnu pomorsku kompaniju za 700 hiljada eura, tvrde mali akcionari „Barske plovidbe”, piše Dan.

Kako navode, do ovog podatka došli su na posljednjoj sjednici skupštine akcionara, koja je održana 28. juna.

Predstavnici manjinskih akcionara tvrde da je kompanija oštećena jer je crnogorska državna kompanija oprostila dug italijanskoj privatnoj firmi.

Sa druge strane, članovi menadžmenta „Barske plovidbe” ne poriču da su bili za poravnanje, te da je izvršena izmjena finansijskog izvještaja, što potvrđuje i izvještaj revizora.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

„Barska plovidba” je, kažu mali akcionari, oprostila dug italijanskom partneru, sa kojim je poslednjih godina radila bez validnog ugovora. Posljednji ugovor o poslovnoj saradnji potpisan je 2008, iako brod „Sveti Stefan 2” i dalje povezuje crnogorsku i italijansku obalu.

„Pomorcima je u interesu da „Barska plovidba” opstane i da vrati renome pomorske privrede po kojoj je Bar bio prepoznat u nekadašnjoj Jugoslaviji“, rekao je Predrag Vešović, koji zastupa interese 10,68 odsto kapitala malih akcionara u Odboru direktora „Barske plovidbe”.

On je dodao da do sada nikad nijesu imali svog predstavnika u tom tijelu.

Osim Vešovića, interes malih akcionara u bordu direktora zastupa Rade Radoman, dok su predstavnici države u odboru Vule Tomašević, Milan Vučnnić i Radovan Orlandić.

Sjednica skupštine akcionara „Barske plovidbe” bila je zatvorena za medije, o čemu je novinare obavijestio predsjednik borda Radovan Orlandić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *