Uvodi se stečaj u KAP

Dodajte komentar

Stečaj u Kombinat aluminijuma Podgorica biće uveden danas. Privredni sud Crne Gore donio je ranije rješenje da se ročište na kojem će se raspravljati o postojanju razloga za uvođenje stečaja u Kombinatu aluminijuma, održi u ponedjeljak, 8. jula.

“Posebno naglašavam da bi neplansko zaustavljanje tehnološkog procesa moglo dovesti do havarija i značajnih ekoloških i posljedica po život i zdravlje ljudi, uz ogromnu materijalnu štetu”, upozorio je Perišić.

Uvođenje stečaja zatražilo je Ministarstvo finansija 14. juna zbog blizu 25 miliona eura garancija izdatih fabrici, koje je prošle godine platila Vlada njemačkoj Dojče banci.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Nakon uvođenja stečaja, organizaciju proizvodnje preuzeće državna kompanija Montenegro bonus koja već izvjesno vrijeme kupuje sirovine i struju za potrebe Kombinata alumijuma. Takođe, nakon uvođenja stečaja, stečajni upravnik ne mora da poštuje ranije ugovore, svi ugovori se stavljaju van snage, a aluminijum se može prodati na slobodnom tržištu.

Vlada je odlučila da uvede stečaj u fabriku zbog nekooperativnosti ruskog partnera koji je odbio da potpiše saglasnost da se novac koji je država dužna KAP-u iskoristi za plaćanje nelegalno potrošene struje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *