Nikšićko pivo poskupljuje 5 odsto

Dodajte komentar

Pivara „Trebjesa“ lani je prodala gotovo 440 hiljada hektolitara piva. Prema izvještaju o poslovanju u 2012. godini, objavljenom na sajtu KHOV, imala je 6,56 miliona eura profita, milion više nego godinu ranije. Menadžer korporativnih komunikacija kompanije Natalija Milić u razgovoru za „Dan“ istakla je da su prošlogodišnji poslovni rezultati solidni, a imali su i stabilnu prodaju.

– Vjerujemo da će ova godina biti slična, ali ne smijemo biti preveliki optimisti, imajući u vidu konstantan pad kupovne moći stanovništva i povećanje akciza na pivo od 1. januara ove godine – kazala je ona dodajući da su u skladu sa povećanjem PDV-a korigovali i svoje veleprodajne cijene.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Ukoliko se cijene u veleprodaji povećaju za dva odsto, prema našim saznanjima, u maloprodaji se njihova cijena koriguje za oko pet procenata.

Pivara, prva privatizovana firma u Crnoj Gori, od sredine prošle godine, posluje u okviru kompanije „Molson kors” iz Kanade koja je za 2,65 milijardi preuzela devet pivara StarBeva u jugoistočnoj Evropi, među kojima i nikšićku. Novi vlasnik, posredno preko Privrednog društva Blek si Montenegro, čije je sjedište u Podgorici, u „Trebjesi” posjeduje 99,8 odsto udjela. U skladu sa poslovnim rezultatima, u pivari svake godine ulože izvjesna sredstva u fabriku. Milićeva ističe da su inovacije za njih poslovni imperativ, način da idu u korak sa tržištem i trendovima, ali i preduslov da ljubiteljima piva nude još kvalitetnije proizvode. U prošloj godini, kazala je, u „Trebjesu“ je investirano četiri miliona eura, uglavnom u osavremenjavanje proizvodnog procesa, izgradnju novih silosa i inovacije u pakovanju.

– Lidersku poziciju na tržištu nije moguće zadržati bez kontinuiranog investiranja u proizvodnju i prodaju. Za invsticije ove godine predvidjeli smo gotovo dva miliona eura. U toku je i izgradnja novog magacinskog prostora, površine 900 kvadrata, za skladištenje gotovih proizvoda, a ta investicija je vrijedna 300 hiljada eura – navela je Milićeva.

Milićeva naglašava da su lni imali značajan rast na izvoznim tržištima u regionu, posebno u Albaniji. Dalje jačanje zastupljenosti nikšićkog piva na stranim tržištima, kazala je ona, jedan je od prioriteta u narednim godinama.

– Uvjereni smo da ćemo uz kvalitet piva koje nudimo postepeno osvajati značajna regionalna tržišta. O kvalitetu piva koje se proizvodi u gradu pod Trebjesom najbolje govore naši vjerni potrošači, ali i brojne nagrade za kvalitet, među kojima i prestižna Monde Selection zlatna medalja za kvalitet koju smo i ove godine dobili za „nikšićko” i „gold pivo” – rekla je Milićeva.

Grejpfrut i limun za vrućine

U poslednje dvije godine, naglasila je Milićeva, u „Trebjesi“ su proširili asortiman. Pored tradicionalnih piva, pojasnila je ona, proizvode i tzv. beer miksove, „nikšićko limun” i „nikšićko grejprfrut” koje je njihov najnoviji proizvod i dobro prihvaćen kod potrošača.

– To su piva koja su pogodna za vrele ljetne dane, a uz smanjen procenat alkohola predstavljaju idealno osvježenje – rekla je Milićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *