Herceg Novi nekad hotelski raj sad prolazna stanica

Dodajte komentar

Nekada je Herceg Novi bio poznat kao hotelski raj, jedna od značajnih turističkih destinacija na Jadranu, ali nakon dvodecenijskih neulaganja spao je na grad u koji dolaze uglavnom oni koji tu imaju stanove i kuće.

Već godinama Herceg Novi ima problem sa nedostatkom hotelskih kapaciteta. Evidentno je da mu nedostaju veliki hoteli visoke kategorije kako bi zaokružio smještajnu ponudu, produžio trajanje sezone i tako postao jedna od besprekornih destinacija na Mediteranu za koju posjeduje sve predispozicije. Turizam kao privredna grana zahtjeva konstantna ulaganja ne samo u smještajne kapacitete već i u vanpansionsku ponudu, kompletnu infrastrukturu i kadrove“, kazali su Blicu Crna Gora iz hercegnovske Turističke organizacije.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Ove godine je dodatno unazadilo hercegnovsku ponudu to što veliki broj plaža, prije svega zbog (ne) dogovora sa JP Morsko dobro, nije uređen. Jedna od rijetkih koja je spremno dočekala ovu sezonu je plaža “Bla-Bla”.

Plaža je otvorena prošle godine, a ove smo je dopunili sa baldahinima i još jednom terasom za sjedanje. Naravno, bolje bi bilo da ima više ovako modernih plaža, koje su orijentisane na mlađu populaciju. Mladi su ti koji šire dobar glas o gradu i mislim da je potrebno više obratiti pažnju na ponudu kako bi se upravo oni više odlučivali da posjete naš grad“, ispričao je menadžer plaže “Bla-Bla” Mirko Bošnjak.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *