Dobri podaci s tržišta rada najgora vijest za zlato

Dodajte komentar

Američko tržište rada juče je iznjedrilo neočekivano dobre podatke, no za zlato je to najgora moguća vijest.

Američka je ekonomija otvorila 195.000 novih radnih mjesta u junu što je znatno iznad 165.000 koliko su predviđali analitičari. Neposredno nakon objave ove informacije, cijena zlata potonula je 26 dolara i pala na najniži nivo u ovoj sedmici.

– Zlato “mrzi” bilo koji dobar američki podatak u ovom trenutku jer bilo koja dobra vijest podiže vrijednost dolara, a kao posljedica toga kažnjeno je zlato, kaže za CNCBC Kathy Lien iz BK Asset Managementa.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prinosi na obveznice su porasli a u fokusu tržišta i dalje ostaju potezi Feda koji je nedavno najavio postepeno gašenje moentarnih podsticaja. Kako prinosi na obveznice rastu, zlato se čini sve gorom investicijom.

Rich Ilczyszyn, CEO iiTradera ne može naći dobre vijesti za zlato.

– Dionice rastu baš kao i dolar a sve je to vjetar u prsa zlatu. Jednostavno, tržište ne nalazi dovoljno razloga za rast cijene zlata, kaže Ilczyszyn.

Lien predviđa da je ključni nivo za uncu zlata 1.200 dolara a idućih sedmica zbog rasta dolara cijena bi mogla pasti i ispod tog ključnog nivoa. Ilczyszyn je još pesimističniji i očekuje da će unca zlata potonuti na 1.000 dolara u kratkom roku.

Unca zlata za isporuku u avgustu juče je zaključila na 1.212,70 dolara, prenosi Seebiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *