Google uvodi sopstvene kreditne kartice

Dodajte komentar

U trenutku kada plaćanje mobilnim telefonom postaje sve učestalije, Google ide korak nazad, vraća će plastici. Ako je vjerovati šefu Google Wallet-a, Osami Bedieru, Google je promijenio stav i mišljenje o plaćanju mobilnim telefonom.

Beider je tako objavio da će Google promovisati novi način plaćanja Google Wallet-om u novembru.

Novi način, iako još nije dostupan javnosti, trebao bi, prema informacijama do kojih je došao Android Polis, da izgleda kao plaćanje običnom kreditnom karticom.

Dakle, svoju bi bankovnu ili kreditnu karticu prijavili na svoj račun pri servisu Google Wallet. Potom bi vam Google fizički poslao svoju plastičnu Google Wallet karticu, koju biste prilikom kupovine koristili kao bilo koju karticu. Naravno, pri tom bi trgovci sredstva skidali s vaše bankovne ili kreditne kartice.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Zvuči komplikovano? Pa zapravo i nije. Sličan je sistem je već ranije predstavio PayPal, doduše, samo u Americi.

Naime, i oni su ponudili svojim korisnicima plastičnu karticu koja je bila povezana s njihovim PayPal računom. No, korisnici takav sistem nisu baš najbolje prihvatili.

Pravo je pitanje zašto bi neko dobrovoljno dao Google-u podatke o svojim karticama i umesto njih koristio Google Wallet karticu? U Google-u se nadaju da bi posebne ponude koje pripremaju, mogle privući korisnike na tu promjenu.

A možda će se nekima svidjeti i to što više u novčaniku neće morati da nose 10 različitih kartica, već će im biti dovoljna samo jedna. Naravno, ako im broj kartica u novčaniku nije i pokazatelj njihovog statusa, prenosi TPortal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *