Bitkoin uskoro na berzi

Dodajte komentar

Vlasnici 1 % od svih ukupno izdatih bitkoina virtuelne valute, predali su zahtjev Saveznoj komisiji za vrijednosne papire za osnivanjem Winklevoss Bitcoin Trusta.

Tyler i Cameron Winklevoss, vlasnici 1 odsto od svih ukupno izdatih bitkoina internet valute vrlo promenjivog statusa, predali su zahtjev američkoj Saveznoj komisiji za dionice i vrijednosne papire (SEC) za osnivanjem Winklevoss Bitcoin Trusta koji efektivno omogućava (doduše posredno) trgovanje bitkoinima i na “pravim” velikim berzama.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

“Odabrali smo da uložimo novac i vjeru u matematički okvir koji je slobodan od politike i ljudske greške”, aludirajući na algoritamski karakter bitkoina koji ga, svejedno, ne sprječava da bude najnestabilnija valuta (ili „valuta”) danas.

Prema njihovom planu, namjeravaju da prodaju 20 miliona dolara dionica u svom trustu, gdje svaka obveznica odgovara otprilike 0,2 bitkoina. Iako se bitkoinima ne može direktno trgovati na berzi, može se trgovati dionicama trusta, te je na taj način ova prepreka zaobiđena.

Braća Winklevoss poznata su kao veslački dvojac s Harvarda u filmu o Facebooku, najpoznatiji su po tome što su tužili Zuckerberga za 140 miliona dolara (navodno je Facebook zapravo njihova ukradena društvena mreža ConnectU).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *