Sberbanka gradi Jedinstveni tarifni prostor

Ruska Sberbanka je ukinula provizuju za podizanje gotovine platnim karticama na bankomatima Deniz banke u Turskoj i Sberbanke u Hrvatskoj.

Provizija za podizanje gotovine na bankomatima karticama maestro i viza elektronik Sberbanke iznose 0,75 odsto od sume koja se podiže, prenio je Itar tas, navodi B92.

To je naredni korak u realizaciji Jedinstvenog tarifnog prostora koji će omogućiti klijentima Sberbanke da sa većinom platnih kartica ne plaćaju proviziju za podizanje gotovine na bankomatima te banke u inostranstvu, prokomentarisao je inovacije zamjenik predsjednika upravnog odbora Sergej Gorkov.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Jedinstveni tarifni sistem već funkcioniše u Ukrajini, Kazahstanu i Belorusiji, a sada počinje da se širi i u dalje inostranstvo, gdje Sberbanka ima svoje zavisne banke, dodao je on.

U Turskoj klijenti Sberbanke mogu da koriste široku mrežu filijala i bankomata Deniz banke, koja je članica grupe Sberzbanke.

U Hrvatskoj postoji mreža šaltera i bankomata Sberbanke u svim većim gradovima, uključujući i turističke centre Pulu, Zadar, Šibenik, Split, Makarsku i Dubrovnik. Pored toga, bankomati Sberbanke postavljeni su na aerodromima Hrvatske koji prihvataju letove iz Rusije.

Podijeli ovaj članak