Vjerovali ili ne: Trezor CBCG u podrumu Skupštine

Za razliku od zgrada skupština u drugim zemljama, koje služe isključivo za donošenje najvažnijih zakona i odluka, zgrada crnogorskog parlamenta je višefunkcionalna.

U njoj se, umjesto u Centralnoj banci Crne Gore CBCG, vjerovali ili ne, nalazi državni trezor, pišu Vikend novine.

Iz direkcije za odnose sa javnošću CBCG naglasili su da se trezor nalazi u zgradi Skupštine, i naveli da to nije nikakva tajna, ali nijesu željeli da objasne zašto se, umjesto u zgradi Centralne banke, državni trezor nalazi u podrumu Skupštine.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Sagovornik Vikend novina, koji već godinama radi u Skupštini, ispričao je da je tek nedavno saznao šta krije podrum zgrade Parlamenta.

“Iskreno, nijesam ni znao da se tu nalazi trezor Centralne banke. Tek iz razgovora sa kolegama saznao sam tu informaciju, jer je neko pomenuo da je donijet novac za trezor. Kasnije sam saznao da je u podrumu zgrade, ali zaposleni u Skupštini nikada ne silaze dolje. Prilično sam bio iznenađen kada sam to saznao. Nijesam ga zamišljao kao trezor sa zaštitom i obezbjeđenjem kao u američkom filmovima, ali ni da je u podrumu zgrade gdje radim”, rekao je jedan od radnika Skupštine, koji je želio da ostane anoniman.

Podijeli ovaj članak