Montenegro Airlines: Avion iz Londona kasnio zbog plaćanja fakture za gorivo

Let Montenegro Airlinesa na relaciji London – Tivat kasnio je juče 3.20 sati zbog problema koji je nastao u međubankarskoj transakciji u inostranstvu – saopšteno je iz ove kompanije.

Avion iz Londona je trebalo da poleti po redu letjenja u 14 sati i 50 minuta.

U Montenegro Airlinesu je saopšteno da je kašnjenje nastalo jer se prilikom plaćanja fakture za gorivo, koje je obavljeno još u petak, desio zastoj u transferu novca ka snabdjevaču gorivom na londonskom aerodromu.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

– Da se ne bi čekao međubankarski rasplet situacije, relevantne službe Montenegro Airlinesa su problem riješile dokazom da je faktura plaćena još 21. juna, nakon čega su se odmah stvorili uslovi za polijetanje – navedeno je u saopštenju kompanije.

Zbog kašnjenja koje, kako je objašnjeno, nije izazvao Montenegro Airlines, nakon pribavljenih novih dozvola za polijetanje sa londonskog aerodroma, avion je poletio tek u 18 sati i 23 minuta.

Međutim, zbog nemogućnosti noćnog slijetanja na Aerodrom Tivat, avion je preusmjeren na Podgoricu. Svim putnicima je obezbijeđen autobuski transfer do njihovog odredišta.

Montenegro Airlines je već zatražio zvanično objašnjenje poslovne banke zbog čega je došlo do ovog zastoja, nakon čega će zauzeti stav po ovom pitanju.

Podijeli ovaj članak