BiH: Uni kredit banka iz Mostara najuspješnija u 2012.

Uni kredit banka iz Mostra osvojila je nagradu „Kristalna prizma“ kao najuspješnija banka u BiH tokom prošle godine, „Sarajevo osiguranje“ je proglašeno za najuspješnije osiguravajuće društvo, a banjalučki Mikrofin za najuspješniju mikrokreditnu organizacija u BiH.

Nagrade najuspješnijim su uručili izvršni sekretar Udruženja banaka BiH Mijo Mišić, ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić i zamjenik ministra finansija i trezora BiH Edita Đapo.

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge i poslovni konsalting „Revikon“ iz Sarajeva i regionalni poslovni magazin „Prizma“ su u okviru tradicionalnog, godišnjeg projekta rangiranja subjekata iz finansijskog sektora u BiH, na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Sarajevu proglasili najuspješnije u sektoru bankarstva, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija za 2012. godinu.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Za najuspješnijeg menadžera banke u BiH izabran je Berislav Kutle iz mostarske Uni kredit banke, najuspješniji menadžer osiguravajućeg društva u BiH je Midhat Terzić iz „Sarajevo osiguranja“, dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH proglašen Braco Erceg iz Mikrofina.

Nagrade najuspješnijim menadžerima uručili su premijer Federacije BiH Nermin Nikišić, menadžeri projekta „Rangiranje banaka, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija“ Jelena Misita i direktor „Revikon“ Marin Ivanišević.

U ovogodišnjem rangiranju u konkurenciji banaka učestvovalo je 28 subjekata koji su poslovali u 2012. godini od kojih osamnaest sa sjedištem u Federaciji BiH, a deset u Republici Srpskoj.

Prema riječima Jelene Misite namjera ovog projekta je priznavanje najuspješnijih subjekata, pri čemu „Kristalna prizma“ predstavlja nagradu za uloženi trud rukovodstva i ostalih zaposlenih u svakom od sektora.

Ceremoniji dodjele nagrada prethodio je okrugli sto na temu „Pozicija realnog sektora u finansijskom sistemu BiH“ u čijem radu su učestvovali predstavnici finansijskog sektora i akademske zajednice.

Uvodničari okruglog stola dali su viđenje aktuelne problematike u svakom od sektora, te imali priliku i razmijeniti iskustva sa ostalim učesnicima i kolegama iz profesije, saopšteno je iz „Revikona“. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak