Deset poslova iz snova za mlade Kineze

Istraživačka kompanija ’Universum’ , svake godine anketira studente u Kini kako bi vidjela kakvo je tržište rada i koje su to najpoželjnije kompanije za mlade u ovoj zemlji. Na osnovu rezultata istraživanja, pred vama se nalaze deset kompanija iz snova mlade populacije u Kini.

1.            GOOGLE (9% mlade populacije u Kini, sanja o poslu u Google)

Google ima komplikovan odnos sa Vladom Kine prvenstveno zbog cenzurisanja sadržaja, međutim, to nije narušilo reputaciju ovog Internet giganta među studentima.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

2.            NANFANG MEDIA GROUP (8.9 %)

Nafgang Media Group je medijska kuća u Južnoj Kini, čiju produkciju čini veliki broj časopisa i novina, koji uključuju i poznate naslove kao što su ’Southern Weekend’ i ’Southern Metropolis Daily’. Ova medijska kuća poznata je i po njihovom agresivnom izvJeštavanju i promovisanju liberalnijih politika.

3.            PROCTER & GAMBLE (8.5 %)

Ova kompanija široke potrošnja nudi kineskim studentima zaposlenje. Ona na svom sajtu ima poslovne oglase za istraživačke i razvojne pozicije u Pekingu, kao i distributivni centar u Guangzhou.

4.            APPLE (8.11 %)

’Apple’ je pretrpio najveći pad na listi najpoželjnijih kompanija ove godine, gde je sa prvog mjesta dospio na četvrto. Kao i ’Google’, i ’Apple’ ima jako komplikovan odnos sa Komunističkom partijom Kine. Državni mediji su često otvoreno napadali ovu kompaniju.

Ipak, bez obzira i na to što ova kompanije ima samo nekoliko maloprodajnih objekata u Kini, ona ima ogromni ugled među mladima kao prodajni rekorder.

Tim Cook znajući koliko je ova zemlja važna za budućnost kompanije, izjavio je u januaru da će Kina jednog dana da nadmaši SAD i postane top tržište kompanije.

5.            BAIDU (6.6 %)

Ova kompanije čije se sedište nalazi u Pekingu ima 21 hiljadu zaposlenih i tržišni udio blizu 70%.

6.            BANKA KINE (6% )

Poseban status ovoj instituciji donose ogromne konkurentske prednosti, kao i obaveza da se uspostavi ravnoteža korporativne inicijative sa prioritetima države. Banka Kine je na listi najpoželjnijeg poslodavca, napredovala sa osmog na šesto mjesto.

7.            DISNEY (5.7 %)

Kompanija trenutno gradi svoj prvi tematski park u Šangaju. ’Disney’ kaže da će njegov park u Kini biti jedinstven, jer će klasičan zamak biti ukrašen stvarima koji su karakteristične za kulturu ove zemlje.

8.            IKEA (5.6 %)

’Ikea’ brzo širi svoje prisustvo u Kini a zajedno sa tim i dvocifreni rast prodaje. Međutim, ugled kompanije među studentima u Kini je izblijedio malo, s obzirom da se prošle godine nalazila na šestom mjestu najpoželjnije kompanije.

9.            TENCENT (5.1 %)

Kompanija je lider u digitalnoj komunikaciji, sa vodećim veb portalom, online igricama, mobilnim Chet softverima i društvenim mrežama.

’Tencent’ je nedavno postigao dogovor da može da distribuira animirani Disney sadržaj na svojim platformama.

10.          LVMH (5.1 %)

Ovaj francuski trgovac luksuznom robom, napredovao je na listi najpoželjnije kompanije čak za pet mjesta.

Kompanija obuhvata brendove poput Louis Vuitton, Marc Jacobs, Bulgari and Dior. Nema sumnje da kineski potrošači vole ove luksuzne proizvode i postigli su rast u regionu za ovu industriju za razliku od Evrope koja po tom pitanju stagnira.

*Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak