Montenegro bonus preuzima KAP

Državna kompanija Montenegro bonus najvjerovatnije će preuzeti organizovanje proizvodnje u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP kada se u fabriku uvede štečaj, saznaju nezvanično Dnevne novine.

Najvjerovatnije će biti uveden stečaj kroz reorganizaciju, gdje će ova kompanija uz pomoć stečajnog upravnika pokušati da održi proizvodnju do pronalaska novog investitora, kao što je bio slučaj sa nikšićkom Željezarom. 

Montenegro bonus juče je dostavio Elektroprivredi Crne Gore i bankarske garancije za struju koju je kupio za potrebe Kombinata aluminijuma. Garancijama je obezbijeđena isporuka struje KAP-u naredne tri sedmice, dok su sirovine obezbijeđene za narednih sedam dana. Montenegro bonus snabdijevao je strujom KAP od 1. oktobra kada je istekao ugovor sa EPCG, koju su Rusi nakon što je stigla faktura, odbili da plate.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Postupak za uvođenje stečaja pokrenulo je Ministarstvo finansija u petak zbog oko 25 miliona eura garancija KAP-a, koje je prošle godine platila Vlada njemačkoj Dojče banci.

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …