Radnicima Onogošta pola miliona eura

Stečajna uprava nikšićkog HTP Onogošt dala je juče nalog da počne isplata novca povjeriocima tog preduzeća, koje je u klasičnom stečaju od marta prošle godine.

Stečajni upravnik Dragan Smolović Danu je kazao da nije bilo prigovora za početak isplate, a prvi koji se namiruju su bivši radnici HTP-a.

„Za preko 80 radnika isplatićemo 487.000 eura i ta potraživanja su bila u prvom isplatnom redu. Radnicima će biti namireno sve što im se iz stečajne mase duguje plate, regresi, jubilarne nagrade i slično“, rekao je Smolović.

Pare za isplatu stečajna uprava obezbijedila je prodajom hotela „Nikšić” u Sutomoru koji je na licitaciji prije dva mjeseca prodat podgoričkog firmi Sato za 2,3 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]”

Smolović je rekao da su, osim radnika, u prvom redu i potraživanja, između ostalih, i bjelopoljske firme Franca, kojoj HTP ukupno duguje oko pola miliona eura. Međutim, oni kao ni ostali povjerioci u sadašnjoj isplati neće dobiti cjelokupni iznos potraživanja već procentualno.

U drugom isplatnom redu su država, odnosno Poreska uprava, sa potraživanjem od oko 1,2 miliona eura.

Check Also

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Internacionalnu konferenciju “MOĆ ŽENE“, tema konferencije: „Mediji i uloga medija …