U Luštici Bej izabran lokalni podizvođač

Kompanija BESIX Group, glavni izvođač radova projekta Luštica Bej / Bay, izabrala je lokalnog podizvođača radova podgoričkki Bemax doo za  izgradnju apartmanskog kompleksa u budućoj marini projekta Luštica Bej, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Podsjetimo, na tenderu za izgradnju apartmanskog kompleksa u marini Luštica Bej izabrana je specijalizovana belgijska kompanija BESIX Group. Apartmanski kompleks čini deset objekata sa 72 apartmana na površini od oko 8000 metara kvadratnih.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

„BESIX i podizvođač Bemax doo će biti nosioci prve faze projekta tokom koje ćemo gledati kako nastaju održivi, ekološki ispravno izgrađeni apartmani, gradske kuće i vile u okolini starog zaliva Trašte. Naša kompanija je posvećena unapređenju i uključivanu lokalnih zajednica u projekte, pa očekujemo da će lokalni izvođač blisko sarađivati sa arhitektama, zanatlijama i radnicima na izgradnji, kako bi bili sigurni da  Luštica Bej ostaje autentičan proizvod koji u potpunosti zadržava ljepotu svog prirodnog okruženja“, kazao je izvršni direktor kompanije Luštica Development AD Semjuel Majer / Samuel Meyer.

Početak prve faze gradnje obilježen je 18 maja, prije manje od mjesec, ceremonijalnim postavljanjem kamena temeljca, i s obzirom na to da je Luštica Bej zajednička inicijativa Orascom Development Holding-a i Vlade Crne Gore,  pored gospodina Mejera, događaju su prisustvovali glavni i izvršni direktor Orascoma Gerhard Nislajn, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš.

U projekat Luštica Bej do sada je uloženo oko 27 miliona EUR. Do sada su izgrađeni pristupni putevi, otvoren golf driving range i raščišćen teren za svih 18 rupa budućeg golf igrališta. Za projektovanje golf terena angažovana je kompanija Geri Plejer Dizajn /Gary Player Design/.

Podijeli ovaj članak