Peticijom protiv Zakona o povećanju PDV

U ponedjeljak je širom Crne Gore počela akcija prikupljanja potpisa kojima se od poslanika traži da odbiju da potpišu zakon o povećanju PDV-a u organizaciji MANS-a.

Interesovanje građana, kaže direktorica ove NVO Vanja Ćalović, ogromno je.

Akcija prikupljanja potpisa je jasna poruka poslanicima da u utorak u Skupštini ne glasaju za ovaj zakon.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

– Bez obzira na to za koga glasamo, svi mi plaćamo dugove Kombinata aluminijuma i dugove tajkuna koji štete državi, a od kojih niko ne traži da plate porez. Nadamo se da ćemo dobiti podršku i od onih koji se bave biznisom zato što oni ne mogu da izdrže namete i zato što su svjesni da postoji nelojalna konkurencija – kazala je Ćalović.

Ona smatra da bi sposlanici svih političkih partija na prvom mjestu imati interes građana a ne svoj lični ili neke političke grupacije.

– Vjerujem da ćemo uspjeti da pokažemo da nećemo više da plaćamo, a ako na ovo budemo pristali, čeka nas još. Kad su usvojili taksu „evro po evro“, rekli su da je to da ne bi povećali PDV, što su sad i uradili. Budžeti građana ovo više ne mogu da izdrže. Vrijeme je da porez plaćaju oni koji zgrću milione, Piter Mank i Oleg Deripaska, a ne građani Crne Gore – kazala je Ćalovićka.

Prema Ustavu, da bi nešto bilo pokrenuto na Skupštini, potrebno je 6.000 glasova, a prema informacijama iz MANS-a, već u ponedjeljka je bilo skupljeno više od potrebnog broja. U okviru akcije prikupljanja glasova u centru Podgorice postavljen je pult na kojem građani koji misle da treba da plate PDV mogu da daju i krv za KAP.

– Ako takvih još ima, mogu i da doniraju i organ jer sve smo im dali, a ostalo je još samo krvi da im damo – kazala je Ćalovićeva. Novosti

Podijeli ovaj članak